Grönkålssoppa med aioli och ägghalvor
Soppa är en liten favorit här hemma.
Särskilt nu när det är så kallt och ruggigt ute.
Gjorde därför en grönkålssoppa som påminner om spenatsoppa.
Grönkål är ett riktigt superlivsmedel. Innehåller mycket C, A & E-vitamin.
Dessutom både järn & magnesium. Det är en bra antioxidant.
Och ska även vara virus och bakteriedödande ...
Kan ju inte bli bättre !!
Det fanns inte färsk grönkål i vår lilla butik så jag fick köpa fryst
men nu brukar det finnas gott om färsk i större butiker.
Jag hade grädde i, tänkte faktiskt först testa med kokosmjölk men fick lite protester här hemma.
Om du köper färsk - köp lite extra och testa göra grönkålschips. Det är riktigt gott !!!
Köpte en färdiggkokt julskinka i lördags (för vi var så sugna) som vi sen griljade.
Detta åt vi med fröknäcke till soppan idag.
Jag hade:
1 gul hackad lök
500 gr fryst grönkål (gå lika bra med färsk)
8 dl vattten
2 dl grädde
2 msk lantbuljong (eller 2 buljongtärningar)
olivolja
salt
vitpeppar
kokta ägg
Fräs den hackade löken tills den blir lite mjuk.
Häll i den frysta grönkålen (om man har färsk hacka den lite lätt).
Tillsätt vattnet och låt sjuda ca 20 minuter.
Mixa den slät och häll i grädden och låt koka ytterligare 5 min.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Serverera med kokta ägghalvor & gärna en klick aioli.
Kommentarer
Postat av: EmelieMaria - träning&annat
Soppa är ju så himla gott när det är kallt ute, gärna med nybakt bröd!! Mmmm :D
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Jag äter soppa alldeles för sällan. Ser väldigt gott ut men ägghalvan i.
Postat av: Sanna
Åh ja, vad gott! Lite som spenatsoppa med ägg i. Yummie!
Postat av: Lana
Mmm...gott, gott! Undrar om man kan göra denna soppa med kokosmjölk...
Ha en toppen fredga!
kram kram
//Lana
Trackback