Ägg

Ägg blir det att man äter ganska många nu.
Men det är gott och man kan variera det oändligt.

Bästa sättet tycker jag att koka det perfekta lagom hårdkokta ägget är:
Lägg ägg och vatten i en kastrull med lock, låt koka upp.
När det börjar koka, stäng av plattan men låt kastrullen stå kvar med lock
 och ställ en äggklocka på 7-8 minuter.
När klockan ringer, häll av vattnet & fyll på med kallt.
Låt stå en stund innan de skalas.

Miljövänligt & äggen blir perfekta.


Ägg är verkligen ett superlivsmedel fyllda med
protein, fettsyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter.
De svenska äggen är helt fria från salmonella
vilket gör att man kan äta dem råa.
Mest protein får man dock om man tillagar dem.

En myt är att för mycket ägg är "farligt" då det innehåller kolesterol.
MEN ägget innehåller det goda kolesterolet HDL som istället är nyttigt.

Ett perfekt mellanmål i bra förpackning att ta med.

Tips på goda äggrätter:

Plättar

Ugnsomelett med köttfärsfyllning

Majonäs/äggsallad

Äggmuffins





Så här kan man kan göra "romantiska" ägg ..  ;)


Kommentarer
Postat av: Västgötskan

Nej, men gud vilka söta ägg! Hihi! :-D

2012-01-30 @ 09:00:36
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.com
Postat av: Malin I Form

Ägg är gottigott! Föredrar mina kokta :D

2012-01-30 @ 11:34:22
URL: http://www.maliniform.com
Postat av: Jimmie Lannér

Perfekt tips till Alla hjärtans med dom äggen :))

2012-01-30 @ 11:41:25
URL: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/
Postat av: malin

jag föredrar också kokta ägg och att ge dom hjärtform var ett kul tips.. men man kan verkligen variera ägg till tusen. man tröttnar ju aldrig! brukar faktiskt ha ägg i vanlig matsallad för att få lite mer protein i kosten.

2012-01-30 @ 11:49:57
URL: http://formenmotettrikareliv.blogspot.com/
Postat av: malin

ahaa det måste testas :D finns så sjukt mycket variation verkligen.. sådana enkla saker med.

2012-01-30 @ 12:44:41
URL: http://formenmotettrikareliv.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0