Dessa kom hem häromdagen från Sportamore. SÅ sköna och nu prisvärda. Behövde ett par "plattare" skor nu när det blir mycket lyftande på gymmet. Och jag tycker det är SÅ kul att gymma nu.. Ännu roligare blir det med funktionella kläder / skor. Det är nog det jag har köpt mest de sista åren. Tur man har döttrar som älskar handla kläder och har samma storlek ... ;)
Dottern visade dessutom en bild hon skickat till sina kompisar .. ha ha blev faktiskt lite glad.
Man får grimasera när det blir tungt, det hjälper faktiskt - det säger jag till mina deltagare ... :)
Vilket ruskigt väder det är !! Längar så tillbaka till Thailand när det är sådant här väder.
En liten bit på vägen är ju laga thaimat - och det är ju aldrig fel!
Måndag som det är - Vegodag - blev det ett vegetarisk alternativ. Använder mig av Quorn i bitar här men vill man inte äta vegetariskt går det naturligtvis att byta ut mot kycklingfilé.
Det går snabbt att laga och är enkelt !
Såhär gjorde jag:
Quorn Thai med röd curry
(4 port)
350 gr Quorn i bitar 150 gr champinjoner i klyftor 150 gr broccoli i små buketter 1 grovt hackad röd paprika 30 gr strimlad purjolök 1 burk kokosmjölk (jag hade här light eftersom jag vill ha kalorisnålt nu) 1 msk röd currypasta 1,5 msk jordnötsmör 1 tsk sambal oelek
1 tsk olja
Salt, peppar
Gör så här:
Bryn champinjonerna i olja tills fått lite färg. Tillsätt då broccoli, paprikan, purjolöken som får steka med i ett par minuter.
Häll på kokosmjölk, tillsätt röd currypasta och jordnötsmör och låt alltsammans koka ihop i ca 10 min.
Smaka av med ev mer currypasta, salt & peppar.
Jag serverade med sjögräsnudlar och toppade med några cashewnötter. 10 st blir + 60 kcal så det är mycket energi idem.
Näringsvärde när man använder lättkokosmjölk (ev tillbehör är inte inräknade):
Kcal 1038 (260 kcal/port) ( - använder man den fetare kokosmjölken blir det 408 kcal/port)
Jag har ju under hösten gått hos en PT på mitt gym. Fått bra tips & teknik som jag tagit åt mig.
Men tycker det kostar lite för mycket för att jag ska fortsätta gå hos honom. Behöver ju inte egentligen ha
någon som säger att jag "ska" träna för det gör jag ändå ... utan är mer ute efter utmaningen.
Jag har en tid nu saknat inspiration för träningen, jag har tränat men inte tyckt det varit särskilt kul.
Och det brukar jag göra. För några veckor sen fick jag fick ett erbjudande att testa PT-online som
jag inte kunde jag inte stå emot. Via "Let´s Deal" betalar jag endast 295:- för 12 veckor. Verkligen ett fynd !!
Detta med online passar mig väldigt bra har jag märkt. Jag har ganska bra koll på teknik och väldigt bra disciplin när det gäller träning. Det jag då har saknat är lite ny input och roliga utmaningar.
Nu är vi en grupp som även om vi inte träffas "irl" har kontakt, vi ger varandra tips & pepp.
Känns lite som nya vänner ..
Jag har iaf valt upplägget de kallar "Starkare". Fanns även upplägg som "Smalare" & "Större".
Man ska då träna på gym runt tre dagar i veckan och de dagar man inte kör gymträning är det
hemmaträning som gäller. Endast runt 20 minuter men ganska tuff träning.
Gällande kosten så är det kaloriberäkning som gäller. Något jag inte är van vid men det är ganska intressant.
Mitt mål är att gå ner 2-3 kg i vikt. Har lagt på min lite överflödigt fluff över vintern som jag inte trivs med.
Då kommer ju även min muskler synas lite mer .. ;)
Nu har vi bokat resa igen. Kunde inte riktigt stå emot. Har länge velat åka till Italien och tittade på lite weekendresor till Rom. Hittade inga bra avgångar och det blev ganska dyrt i slutänden.
Läste sen i vår lokaltidning att de kommer att flyga till Sicilien över påsk från Kalmar där jag bor.
Priserna var OK och flygtiderna riktigt bra och kollar man vädret brukar det vara som svensk försommar.
Kanske inte blir bad i havet men hotellet har pool/spa och tanken var mer att få äta den italienska maten.
Känna lite italiensk puls, njuta av lite värme, glass & vin ..Sicilien ska vara vackert har jag förstått.
Är det någon som varit där ??? Tar gärna emot tips & råd !
Vi ska bo i Taormina (Hotel Taromina Park) med utsikt över havet och Etna, nära centrum & Amfiteatern.
"Taormina är en romantisk liten stad och den mest kända turistorten på Sicilien. Taormina ligger på en klippa med en enastående utsikt över Naxosbukten. Med sina smala små gränder och ett stort utbud av mysiga restauranger.
Staden är en populär turistort. På huvudgatan Corso Umberto ligger en mängd butiker, restauranger och barer. Många italienska modekedjor finns representerade på gatan. I de angränsande gränderna återfinns också många butiker och restauranger."
Låter väl inte så tokigt med en vecka i april här !!
Jag försöker få till minst en vegetarisk dag i veckan.
Gärna att det blir på måndagen, det känns bra efter helgen.
Så igår efter jag gjort mandelmjölk började jag göra en smet till grönsaksbiffar.
Jag hade i resterna av mandelpulpan, rödbetor, morot & kikärtor i.
Dessa är lätta att göra och går fort. Jag stekte mina i ugnen då smeten blir ganska lös.
Om man vill steka dem på spisen kan man nog tillsätta lite havremjöl eller liknande.
Man kan byta ut det mesta här: morot/rödbetor mot andra rotfrukter, kikärtor mot bönor, mandel mot andra nötter. Mandel (nötter) kan även uteslutas helt. Ta vad man har liksom .. :).
Jag gjorde en fetaostsås till som passar så bra till rödbetor. Getost är lika gott!
Så här gjorde jag:
Vegetariska rotfruktsbiffar
(10-12 st )
1 dl mandel eller mandelpulpa (om pulpan används behöver den vara väl avrunnen)
300 gr rotfrukter (jag hade 200 gr rödbetor, 100 gr morot)
1 tetra kikärtor (230 gr)
1 ägg
1 tsk salt
peppar, persillade
Sätt ugnen på 225°.
Riv rotfrukterna fint i matberedaren/ eller riv för hand. Mixa mandel om inte pulpa används.
Byt sen rivdelen till knivar och blanda i väl avsköljda kikärtor, ägg och kryddor.
(Eller använd handmixer.) Mixa lite lätt till en smet. Smaka gärna av om det behövs mer kryddor.
Forma till biffar och lägg på en klädd plåt.
Stek dem i ugnen ca 20-25 min. Vänd dem efter halva tiden.
Fetaostsåsen gjorde jag såhär:
2 dl turkisk yoghurt
100 mosad fetaost
Bara blanda ihop till krämig sås.
Smaka av med salt, peppar & gärna persillade.
Jag serverade även sötpotatisstrips & sallad till.
Såg att jag inte gjort något inlägg på hur jag gör egen mandelmjölk.
Att göra egen mandelmjölk är så lätt, bara blötlägg sötmandlar (1 dl mandlar blir 5 dl dryck)
i en bunke med vatten så det täcker, gärna över natten.
Sila av vattnet, skölj av mandlarna och mixa sen till vit mjölk tillsammans med nytt vatten ( 5 dl vatten till 1 dl mandlar) lite i taget i matberedaren några minuter och sila sen i finmaskig sil/silduk så är drycken klar.
Håller i kylskåp i alla fall 5 dagar och går dessutom att frysa.
Jag skållar (skalar) inte mina men det kan man om man vill. Pulpan som blir över brukar jag frysa in
och använda igen, (mixa med nytt vatten). Eller torka och rosta lite lätt till ex müsli.
Mandelmjölk är god att dricka. Passar att blanda i smoothie, till gröt (ex denna) eller till den goda glassen jag gör ibland med väldigt lite kalorier ..