Inspo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Favorit i repris ... Oreganokyckling

 
 
Till sen middag igår blev det oreganokyckling.
Ett av våra favoritrecept som jag inte lagat på länge.
 
Detta var ett av de första recepten jag lade upp på min blogg.
Det är otroligt omtyckt & lättlagat och du hittar det här.

 
 
Smakade detta vin till med det vackra namnet Donna Maria . ;)
 
 
Det var gott !!
 
 
Ha en skön dag!
 
 
 
 

Sista veckan ..

 
Så är då sista semesterveckan här.
Tre veckor har gått fort men ska verkligen njuta den sista veckan med.
 
Startar i alla fall med en joggingtur så hoppas jag på fint väder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans träning - v 30

 
Denna vecka har jag inte hunnit träna så många dagar,
har istället löst det så jag tränat dubbelt de dagar jag kunnat istället.
 
Måndag: Vila (statsgång i Gbg)
Tisdag:  Vila           - " -
Onsdag: Löpning 10 km + trädgårdscirkel 50 min
Torsdag: Vila
Fredag: Löpning 10 km + trädgårdscirkel 50 min
Lördag: Vila
Söndag: Trädgårdscirkel 45 min
 
I dag så började det regna när vi skull cirkelträna men,
vi var ju så laddade så vi körde ändå.
Blir ju lätt lite halt  gräset så vi löste det med att ha
endast 7 stationer, varav 2 på altanen.
Istället körde vi 5 varv så det blev ungefär som tidigare ändå.
 
Dagens "regn"cirkel x 5 varv blev:
 
Valfri hantelövning
Djupa upphopp
KB-svingar
Plankan med benlyft
Hopprep
Rygglyft på pilatesboll
Båten med liten boll i svank -
 doppa en fot i taget i marken (den KÄNNS!!)
 
 
Totalt tränat:
 
Löpning: 20 km
Cirkelträning: 3 pass
Vilodagar: 3

En överraskad mamma

Igår hade vi en överraskningsfest för vår mamma.
 
Hon fyller 60 år i september så vi tog det lite tidigare för att verkligen överraska.
Och det blev jättelyckat verkligen - hon hade inte anat någonting!
 
Vi hade bjudit in släkt och vänner så vi var 47 gäster.
Hyrt lokal och vi började med att bjuda på pizzabuffé!!
 
Tanken var att vi skulle göra kallskuren kyckling & fläskfilé mm,
 men sommarvärmen gjorde att lusten avtog och
praktiskt skulle det inte fungera så bra heller.
Utan det fick bli MÅNGA familjepizzor istället.
 
Vi hade lekar och tävlingar som passade alla.
Sen blev det kaffe & tårta, lite mer mingel.
 
Det är härligt även för en annan att träffas så här.
Vi är stor släkt och inte jätteofta som man ses.
 
Senare på kvällen så blev det korv med bröd.
 
Verkligen en hellyckad dag!!
 
GRATTIS kära mamma !!!
 
 
Vi gömmer oss lite ..
 
 
En mycket chockad mamma
 
 
Söt kille & söta tjejer
 
 
Fina  presenter fick hon
 
 
Pizzabuffén
 
 
Goda tårtor hade syster + svägerskan bakat
 
 
 
 

Sommar & sol ..

 
 
 
Tänk nu har vi varit på stranden för tredje dagen på raken!!
 
Har inte varit bortskämda med det de sista åren här hemma.
Jag har även badat flera gånger varje dag - härligt.
 
Kunde verkligen vara trevligt om det höll i sig även nästa vecka.
 
 
 
 
 
Igår kväll tog vi bussen till stan, vi åt god mat på O´Learys
 
Gillad kycklingfilé med cole slaw & aioli
 
 
 
och efterrätt på Ben & Jerry´s.
(Chocolate Fudge Brownie & Raspberry Brownie)
 
 
Det var en sån där underbar sommarkväll då man inte ville gå in.
 
Njöt av att bara vara, sommaren & semestern.
 
Då är det härligt att leva!
 
 
 
 
 
 
 

Sjusovardagen

 
Tänkte ha sovmorgon idag men vaknade tidigare än jag ens brukar..
 
Märkligt med tanke på att jag kom i säng sent.
Dock känner jag mig pigg och utvilad så det är ok.
 
Läste sen att det är "sjusovardagen" idag ..
kollade wikipedia där det stod:
 
Sjusovardagen - Sju sovare
  Denna benämning på dagens datum infördes 1680 och fanns där fram till 1901, då den utgick.
Den fanns där till minne av en legend om sju kristna, som omkring 250 ska ha
blivit inmurade i en grotta och då fallit i sömn samt vaknat först 447,
alltså ungefär 200 år senare, när grottan öppnade sig.
 
 
Läser sen i vår tidning att traditonen säger att:
sover man länge denna dagen kommer man tvingas
förbli sömning och fortsätta försova sig ett helt år framöver.
 
Tur att jag vaknade tidigt ändå!
 

Kräftsallad med dillmajonäs och strimlad omelette

 
 
Dagens lunch blev en lätt sallad då jag tog lite vad jag hade hemma.
 
Istället för kokta ägg (som jag gärna har i sallad)
gjorde jag en omelette som jag strimlade i.
 
Jag hade i:
 
Sallad (från trädgårdslandet)
Avocado
Mozzarella
Tomater
Gurka
Paprika
Salladslök (från landet)
Kräftstjärtar
Strimlad omelette på 2 ägg
 
Gjorde en majonäs som jag blandade i dill (från landet) i.
Det passade bra till kräftorna.
 
 
 
 
 
 

Ett soligt Göteborg

Nu har vi kommit hem från två dagar i Göteborg som nästan
för första gången jag är där (och jag har varit där ganska många gånger)
visade sig helt från sin soliga sida, i alla fall inget regn.
 
Vi hade 4 barn med oss så det fick bli att åka tåg.
 
Bokade lite sent och det var svårt att få tag i boende
så för första gången bodde vi på vandrarhem.
Blev glatt överraskad att det var få fräscht och fint.
(Jag har jobbat på ett vandrarhem, städade när jag gick på gymnasiet och
 där var det gammalt, slitet & tyvärr upplevde jag vandrarhemsgästerna slarviga då).
 
Vi bodde iaf på Stigbergslidens Vandrarhem, smidigt att ta sig med spårvagn.
 
Hela måndagen var barnen på Liseberg och åkte.
Vi vuxna började med en shoppingtur, bl a på mysiga Haga.
 
Där blev det lunch på Restaurang Sjöbaren.
 
 
Fisksoppa med långafilé och kräftstjärtar
 
 
Vi gick senare på em till Liseberg och slöt upp med barnen.
 
Där åt vi även middagen, denna gången åt jag ..
 
en Ceasarsallad.
 
 
Vi satte oss för att kolla på Lotta på Liseberg och kvällens gäster var:
Sonja Alden, Caroline af Ugglas, Andreas Weise & Svante Thuresson.
Temat för kvällen var Povel Ramel som faktiskt gjort riktigt rolig
och bra musik med väldigt mycket text.
 
 
Det här var min utsikt ...
 
Jag syntes faktiskt i TV i alla fall 2 gånger!!! 
Min syster hade sett mig så det var ganska tydligt ;)
 
 
 
På tisdagsmorgonen städade vi rummen och begav oss åter till Haga.
Le Petit Café rättare sagt där vi skulle äta frukost.
En underbar tallrik + buffé fick man för endast 70:-.
 
Jättegott och ett mysigt kafé så det kan jag rekommendera.
 
 
 
 
 
 
 
De hade tjockyoghurt (typ grekisk), egen musli,  nötter, frön,
nybakat bröd (baguette eller grovt bröd) pålägg, grönsaker, smoothie, kokt ägg,
melon, kaffe/te/varm choklad och så fick man även en scones eller croissiant.
 
 
 
För första gången åkte jag även Paddan. En härlig och solig tur .
 
 
 
 
Vi åkte hem med 18-tåget och som vanligt blev det lite förseningar.
Hemma först vid 23-tiden.
 
Men sov gott sen  och har nu hunnit med 10 km löpning & äta frukost.
Ska till stranden snart och ikväll blir det Trädgårdscirkel och grillning med grannarna.
 
Ha en skön dag!!
 
 
 
 
 
 

NU..


Semestermat

Semester för mig är inte att stå i köket och laga mat.
Utan det ska gå fort, vara lätt & smidigt.
Men för det kan den vara bra & god.
 
Här gjorde jag en ägglunch:
 
 
 
Stekte 2 ägg, lade skinkskiva på båda och skivad mozzarellaost.
Lade sen det ena ägget på det andra.
Gott med lite sallad till!
 
 
 
Slängde här ihop en coleslow och skickade mannen till affären.
 
 
Han kom hem med revben & grillad kyckling.
 
 
Det blir ofta en sallad eller omelette till lunch.
 
Kvällarna har vi varit bortbjudna många dagar
och de andra har det blivit mycket grillat.
 
Försöker hålla mig från kolhydrater så långt det går
men det blir dock en del frukt & bär.
Särskilt melon, nektariner & jordgubbar.
 
 
 
 

Vinbärsfilé

 
Testade att ha vinbär i fläskfilégrytan jag gjorde häromdagen.
 
Blev en spännande smak, syrligt men gott tycker jag.
Gillar man inte det sura så tror jag det kan bli gott med ex. hackat äpple.
 
Jag tycker det är gott med frukt/bär i mat.
 
 
Så här gjorde jag iaf:
 
600 gr fläskfilé
salt
vitpeppar
3 dl grädde
1 msk lantbuljong (fond)
2 tsk honung
1 tsk sambal oelek
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk shoyu (soja)
1 dl röda vinbär
½ dl hackad salvia
 
Ansa filéen och skär i skivor.
Stek dem färdiga i smör och salta & peppra.
 
Häll i grädde, buljong, honung, sambal, vitlök & shoyu.
Smaka av med salt & peppar.
Låt koka ihop några minuter och tillsätt sist vinbär och salvia.
 
Jag serverade med kokt blomkål & sallad till.
 
 
 
 
 

Klokigheter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans träning - v. 29

 
Måndag:  Vila
 
Tisdag:  Löpning 5,5 km
 
Onsdag:  Löpning 3,2 km + styrka 45 min
 
Torsdag: Yoga 50 min
 
Fredag:  Löpning 5,3 km + Trädgårdscirkel 45 min
 
Lördag: Vila (dock brännboll som var nog så svettigt)
 
Söndag: Löpning 7,1 km (många backar) + Trädgårdscirkel ca 45 min
 
 
Löpning: 21,1 km
Styrka: 3 pass
Yoga: 1 pass
Vila: 2 dagar
 
 
Cirkelträningen i trädgården är jättetrevlig, grannarna är riktigt på och
frågar direkt efter ett pass är slut "- När kör vi nästa?? " .. 
( de nästan planerar sin semester efter träningen .. ;)
De märker resultat redan -  så det är effektiv träning.
 
Jag ändrar ganska mycket övningar varje gång, lite tyngre/svårare.
Vi har utökat till 12 stationer men fortfarande 45 sek i 3 varv.
Mitt mål är att öka även tiden ngt men det räcker långt med 45 sek.
Eller kanske köra 4 varv ..
 
 
 
När det gäller löpningen har jag ju som mål att springa minst
2 mil/veckan och det har jag lyckats med hittills.
Nu på semestern är det svårare att planera in långpass tycker jag dock.
 

Vill ha ...

 
 
 
Åhh skulle så gärna vilja ha TRX-band nu.
 
Verkar vara ett ypperligt träningsredskap att ha hemma.
Perfekt att använda ute eller att ta med om man är på resa.
 
Kan ju bli grym träning för hela kroppen.
 
Har sett att man även kan tillverka dem själv vilket är
smidigt då orginalen inte är jättebillliga och ibland svåra att få tag i.
 
Här är tips på övningar ..
 
 
 
 
 
 
Har ni testat ???

Så en Solig Söndag - Äntligen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Halvtid

Hittills på semestern har jag hunnit:
 
Umgåtts med vänner med trevliga middagar
 
Besöka Dalarna där jag träffat mormor, morbror & bror
 
Träna mer än jag trodde både löpning & cirkelpass
 
Äta gott
 
Fått sovmorgnar
 
Läsa ut ett par böcker
 
Vara på härlig musikunderhållning
 
 
 
 
 
 
 
Däremot undrar jag:
 
VAR ÄR SOLEN !??
 
Vädret dessa två veckor har varit  sådär ..
 
Vill ju till stranden & bada.
 
 
 

Hemmagym ..

Hittar mer och mer som man kan göra utan att behöva köpa dyra träningsredskap.
Blir nästan lite extra kul istället .. 
 
Idag ska vi ha vår trädgårdscirkel och där
har vi använt oss av cement, stenar, trappor mm.
 
Här följer ännu lite tips på mycket bra övningar man lätt kan
fixa med sina egna saker i köket eller köpa lite billigt på ex Ica.
 
 
 
 

Smak av sommar i trädgården

 
Älskar att kunna plocka bär, frukt & grönsaker i min egna trädgård.
 
Idag fick jag till en härlig frukost:
turkisk yoghurt, kesella, jordgubbar, vinbär, hallon, blåbär & smultron.
Toppad med min egna müsli med rostade
solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrö, hasselnötter & kokosflarn.
 
 
 
Ska även ägna mig åt boken Niceville lite idag - en mycket bra bok.
 
 
 

Färsiga Jacob




En av våra favoriter är Flygande Jacob.
Och för många år sen hittade jag ett recept på "Färsiga Jacob"
då man istället för kyckling använder sig av köttfärs.

Detta har jag bjudit många på och det är väldigt omtyckt.

Nu gjorde vi det igen .. och är är receptet som jag gjorde två varianter av.
Jag brukar ha bacon över men hade inte det hemma denna gången.

(Testade en LCHF-vänlig och garnerade med Physalis istället för banan,

lite mindre kolhydrater i det.  Annars räcker det gott med paprika.)


Färsiga Jacob orginal

4 port kokt ris
600 gr köttfärs
salt, peppar
4 dl grädde
2 dl chilisås
2 msk curry

garnering:
ev. 1 pkt bacon
1 dl jordnötter
banan
ananas



Färsiga Jacob LCHF

1 kokt blomkålshuvud i bitar
( eller annat LCHF-vänligt )
600 gr köttfärs
salt, peppar
4 dl grädde
1 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek

garnering:
1 dl jordnötter
1 hackad paprika
(ev 8-10 skivade  physalis)
ev. 1 pkt bacon


GÖR SÅ HÄR:


Sätt ugnen på 200°.

Börja med att steka köttfärsen, krydda med salt och peppar.
Bottna en ugnssäker form med ris/kokt blomkål.
Täck med den stekta köttfärsen.

Vispa grädden, tillsätt övriga ingredienser till såsen.

Stek ev bacon i strimlor. Och lägg över köttfärsen
tillsammans med valfri garnering.

Toppa med gräddröran och gratinera i ugnen ca 15-20 minuter.






Let´s go ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blixtrar och dunder

 
När vi satt på altanen och åt lunch så sa mannen:
- Det kommer nog en regnskur snart!
Det började bli lite svart på himlen.
 
Det tog 3 minuter sen smällde det till så in i h....
Trodde det smällde en bomb!
Blixten slog till precis vid oss. Det skakade i golvet.
Det var riktigt otäckt.
 
Mannen gick upp till grannarna för att kolla,
efter ca 10 minuter hörde vi sirener på gatan.
Nyfiken som man är kollar man ju.. så vi gick över till grannarna vi med.
 
Det visade sig att blixten slagit ner i grannen på nästa gatas hus
som är ett hyreshus med 4 lägenheter.
Det började brinna i de två övre lägenheterna.
 
Tur att maken var så snabb upp, det var han som såg att
det rök från huset och meddelade larmcentralen.
Endast en boende var i huset på nedre botten,
chockad av smällen men hade inte sett att det tagit eld.
 
Tre brandkårar, en ambulans och en polisbil var på plats.
 
Så här nära har jag aldrig varit ett åsknedslag och riktigt otäckt var det.
Ingen blev som tur var skadad men huset är tyvärr ganska rök och nu då vattenskadat.
 
Det är inget att leka med, naturens krafter är stora.
 
Själva ställde vi in vår trädgårdscirkel, ingen var riktigt sugen.
 
Vi kör imorgon istället !
 
Fick dock med lilla dottern på ett litet träningspass
då vi kvalitetslöpte 3 km med Nike Free,
sen liten styrka hemma - mycket mage.
Längtar efter träningsvärk där .. är svårt att få tycker jag.
 
 
 
 

Koskräck i Dalarna ..

 Har nu kommit hem från en kortresa till Dalarna, Borlänge rättare sagt.
Har där besökt min mormor, morbror & bror.
 
Vi tältade 3 nätter på en camping som ligger ganska nära stan.
Jag gillar faktiskt campinglivet trots att det regnade en del.
Allt blev ju så fuktigt och rått. Men vi var ju bara där när vi skulle sova i stort sett.
 
Vid campingen ligger även ett stort motionsspår som är verkligen fint.
Mycket terräng med många och  l å n g a  backar.
 
Skulle pröva 7,5:an i söndags morse.
Den började ganska lugnt de första 2 km SEN var det 4 grymma branta backar
precis efter varandra så jag var ganska skakis efter dem.
 
Vid 4,5 km så försvann markeringarna!
Jag letade, sprang tillbaka men hittade inga så jag följde en stig som såg bra ut.
 
Hamnade till slut vid en stor badplats och då visste jag
att jag var nära campingen så jag försökte ta mig upp där jag visste
att det tidigare fanns en trappa. Men den var borta!!
 
Jag fortsatte lite till, in i en hage där jag helt plötsligt stod
öga-mot-öga med en stor "Bisonoxe" !!
 
Kände hur adrenalinet rusade, hjärtat började slå och
jag vände mig om och rusade ut .. det gick fort vill jag lova.
 
Sen tappade jag all energi, tog mig uppför en backe till och kom till campingens cykelväg.
 
Rundan slutade med 6,3 km där både hjärta & ben fått jobba.
 
Det visade sig sen att det inte är bisonoxar utan Highland Cattle-kor
som tydligen är väldigt fredliga av sig ..  ;)
 
 
Jag fick även till ett 5,5 km pass (utan kor)  igår innan vi körde hem.
 
Jag tycker det är kul att testa andra spår än de man har hemma.
Gillar även träna när jag är borta, har ex alltid joggingskor med mig.
 
 
De är ganska söta ändå ...
 
 
 
 

Kvarterskrogen ..

Gjorde härom dagen ett besök på vår lokala pizzeria.
Vi bor ju bara i en liten by men det finns faktiskt 2 pizzerior här
varav den ena öppnade för ca ett år sen.

Vi besöker alltid den som alltid funnits här.

Nära att gå hit, trevlig personal & oftast känner man någon mer här.

För mig blir det oftast en kebabsallad.



Sentimentalt, vackert och alldeles underbart

 
Vilken röst, vilken känsla ..
Synd att hon inte fick leva så länge.
 
 
 

Cheesecake i glas med jordgubbar

 
 
 
Testade göra som en cheesecake att servera i glas.
Lätt att förbereda sakerna för sig men bäst att lägga upp innan servering.
 
Jag hade ingen sötning i min kräm förutom lite vaniljpulver,
det blev ganska syrligt vilket jag gillar men annars är det bara att
lägga till valfri sötning (även vanligt socker om man vill ha det).
 
 
Jag gjorde så här:
(2-3 portioner)
 
Smuldegen:
 
50 gr smör
1,5 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning ex Stevia strö
 
Sätt ugnen på 170 °
 
Smält smöret och blanda ihop det med mandelmjöl och sötning.
Lägg ut på en plåt och grädda i ca 10 min.
Passa så det inte bränns vilket mandelmjöl lätt kan göra.
Låt stå ca en timme så det torkar, dela sen i större smulor.
 
Ostkräm:
 
100 gr philadelfiaost
1,5 dl kesella
skalet från en ½  lime, finrivet
ev 1-2 msk sötning ex Stevia Strö
½ tsk vaniljpulver
1-2 msk jordgubb/lime juice (Brämhults) eller mosade jordgubbar
 
Blanda alla ingredienser smaka av med ev mer sötning.
 
 
½ liter jordgubbar
kokoschips
 
 
Varva smuldeg, ostkräm och jordgubbar i glas.
Toppa med kokoschips.
 
Garnera gärna med citronmeliss.
 
 
 
 
 

Inspo ...

 
Lite inspo-bilder så här när jag sitter i tält i Dalarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans träning - v. 28

 
Denna vecka blev det tränat:
 
 
Måndag: Löpning 10,5 km
 
Tisdag: Trädgårdscirkel ca 45 min
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag:  Löpning 11 km med 6 backintervaller + styrka
 
Fredag:  Löpning 5,3 km + Trädgårdscirkel ca 45 min
 
Lördag: Vila (bilresa på 7,5 timmar)
 
Söndag: Löpning 6,3 km vilse i terräng med bisonoxar
(vem tar bort markeringarna ...!!!??)
 

Baconlindad lax med limesmör

 

Hittade ett recept på kokaihop.se som jag testade.
 
Jag serverade med ugnsgratinerad fänkål.
Jag hade även vitlök & persilja i smöret.
 
Här är mina matbilder ..
 
 
Och här länkar jag receptet ..
 
 
 

LCHF-Baconlindad lax med limesmör

Se fler recept från GOE på kokaihop.se.


Ugnsrostad fänkål med kapris

 
Jag gillar verkligen fänkål och hittar mer och mer man kan göra med den.
 
Här är en ugnsrostad fänkol med kapris, oliver, pinjenötter & vitlök.
God som den är egentligen men jag hade det till lax.
 
 
Jag hade till 4 tillbehörsportioner:
 
2 stora fänkål
2 msk kapris
2 hackade vitlöksklyftor
10 hackade svarta oliver
finrivet skal från ½ citron
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
½ msk balsamvinäger
2 msk pinjenötter
havssalt
peppar
 
Sätt ugnen på 200°
 
Ansa fänkålen och skär den i klyftor.
Stek dem lite lätt i en stekpanna i olivolja.
 
Lägg i en ugnsform (eller portionsformar).
Blanda övriga ingredienser i en skål
och ringla över fänkålen.
 
Strö över lite salt & peppar och gratinera
färdigt i ugn i ca 15-20 minuter.
 
 
 
Här serverad med baconlindad lax med limesmör.
 

Konserter

Jag gillar att gå på konserter. Men har inte varit på så jättemånga stora.
Däremot har jag varit på en del "halvstora" ..
 
Ska ju dessutom se Coldplay på Stadion 30 aug!
Tror ni jag längtar ...  !??
 
 
 
Här är några som jag sett ...
 
Såg Madonna på Ullevi för 3 år sen, vi hade inte så bra platser men det kändes lite mäktigt.
 
 Ni ser hur dåligt vi satt !
 
 
Så här såg hon iaf ut den kvällen...
 
 
 
 Laleh
(En magisk kväll)
 
 
 
 Sahara Hotnights
(Ösiga tjejer)
 
 
 
 Pernilla Andersson & Dregen
(underbara människor)
 
 
 
 
Lars Winnerbäck
(har jag sett minst 5 ggr)
 
 
 
The Ark
 
 
 
 
Håkan Hellström
(Snacka om energi ... )
 
 
 
The Ark - igen
 
Synd att de inte spelar ihop längre ..
Härliga att se på scenen.
 
 
Coldplay ska bli underbart att se.
Någon annan jag någon gång i livet vill gå på så är det
Robbie Williams !!
Där kan man snacka entertainer ..
 
 
Gillar ni gå på konsert ??  Har ni någon favorit ??

Bli en bättre löpare ..

 
Har fått låna boken "Bli en bättre löpare" av Malin Ewerlöf som jag läst nu.
 
En lättläst bok som ger mycket inspiration, tips
och upplägg för vad man har för mål.
Både för nybörjare och lite vanare löpare.
 
Innehåller fina inspirerande bilder.
 
Man får även läsa om Malins träningssbakgrund och elitsatsningar.
 
 
 
 
 
 
 
 

David Urwitz på Kackelstugan

 
 
 
Igår kväll var jag och en kompis på Kackelstugan på Öland.
 
Ett mysigt ställe där det mest serveras kycklingrätter ..
 
Tyvärr jobbade min kompis så länge så vi hann inte äta där
utan vi tog med lite egen picknick som vi åt innan.
Men vi höll oss givetvis till kyckling så det blev ceasarsallad.
 
 
 
 
 
 
 Kackelstugan är en gård med restaurang och de har en konstutställning
där det mesta handlar om fjäderfä (såg lite fina ko-tavlor med). 
I ladan har de även musikunderhållning vissa kvällar under sommaren.
 
Det finns även boendemöjligheter, typ vandrarhem.
Ett jättemysigt ställe som jag kan rekommendera.
 
 
 
 
Vi har varit där flera gånger och det är verkligen trevligt där.
 
Vi har tidigare bl a lyssnat på Plura & Willie Crawford där.
 
Igår var det David Urwitz - en kille vi  "upptäckte" förra sommaren.
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är några av hans låtar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en mysig sommarkväll!!
 

Blev en "testrunda"

 
 
 
Igår när jag tränade backintervaller såg jag en väg jag inte sprungit förut.
 
Visste var den går men inte hur lång den var så idag testade jag en lugn joggingrunda där.
Jag uppskattade att den skulle vara runt 3-4 km men det visade sig vara 5,2.
 
Kul med lite nya "spår" att springa i.
Jag tröttnar lätt på samma och denna visade sig vara en bra runda.
 
Ikväll blir det även en trädgårdscirkel med grannarna.
 
 
Dagen ska jag ägna åt att packa bilen för imorgon bitti ska jag bila upp
till Dalarna tillsammans med syster + Elsa och yngsta dottern med kompis.
Vi ska tälta på en camping några nätter och besöka släkt & vänner.
 
De har haft mycket regn däruppe så jag hoppas det inte är/blir för blött.
 
Fördelen med den campingen är att det finns jättefina löpspår jag
älskar att springa i så jag har tänkt planera in ett par rundor där.
Kul med lite nya spår som sagt!
 
 
 
 
 

Fröbröd med halloumi

 
 Har sett recept på bröd där man har Halloumi i hos flera bloggare,
bl a hos Ryskadockor som jag tog receptet här från.
Jag gjorde dock lite småändringar.
 
Ett gott bröd som det är (perfekt nu när jag ska åka och campa)
eller med pålägg om man så vill.
 
 
Fröbröd med halloumi
12 st
 
3 ägg
2 dl majonäs
150 gr riven halloumi
3 msk psylliumfrö
3 msk linfrö
3 msk sesamfrö
1 tsk fiberhusk
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
4 msk pumpakärnor
 
Vispa äggen med majonäsen.
Blanda i övriga ingredienser och låt vila svalt ca 1 tim.
 
Klicka ut  på bakplåtspapperklädd ugnsplåt.
 
Grädda på 200° i ca 15 minuter.
 
 
 
 

Feta/soltorkad tomat/basilika-toppad kyckling

 
 
 
 
 
Här är en lätt rätt vi gjorde igår och brukar göra ganska ofta
men som jag såg att jag inte skrivit om här.
 
(Mina barn är inne i en "inte äta soltorkade tomater-period"
så jag brer halva formen med bara feta/basilkaröra.)
 
Finns säkert många olika varianter men här är den jag gör:
 
Kyckling med feta/tomat/basilikakräm
(4 port)
 
4 kycklingfileér
200 gr fetaost
3-4 dl creme fraiche
5 soltorkade tomater
1 näve basilika
 
Sätt ugnen på 200°.
 
Dela gärna kycklingfileérna längsmed så de blir lite tunnare.
Lägg i en ugnssäker form, salta & peppra lite.
 
Mixa (eller mosa) ihop fetaost med creme fraiche.
Finhacka tomater och basilika och blanda i.
 
Bred över kycklingen och gratinera i ugn ca 20-25 min.
Kolla med ett snitt i kycklingen att den är klar.
 
Min familj ville ha ris till och jag stekte tunt strimlad blomkål,
 zucchini & champinjoner till mig. Och även en sallad till.
 
 
 
 
 

Backintervaller med en twist ..

Fick till ett pass med backintervaller idag.
 
Segt jobbigt var det!
(Har dessutom grym träningsvärk i rumpan efter sista cirkeln).
 
Började med 3,5 km uppvärmning - sen blev det
6 backintervaller (500 m upp - 500 m ner)
En backe som inte är så brant men väldigt  s e g ..
 
Jag tog även lite styrka varje gång jag var nere:
20 armhävningar
50 Russian Twist
30 utfall med kick (15 på varje ben).
Det blev 7 set av dessa.
 
 
(Russian twist)
 
 
 
Joggade hem 1,5 km och väl hemma gjorde jag: 
3 x 1 min planka.
 
Summa sumarum:
 
11 km löpning
140 armhävningar
350 Russian Twist
210 utfall med kick (105/ben)
3 min planka
 
 
Inte så illa så här en vanlig torsdag!  ;)
 
 
 

Laddad efter egotid ..

Passat på att

- göra fotvård

- ansiktsmask

- hårinpackning

 

Nu är jag redo för resten av sommaren ...

 

 

 

 

Cirkeln 10 juli

 
Så här såg cirkeln ut igår.
 
11 stationer x 45sek x 3 varv:
 
Russian twist (med sten i handen)
 
Marklyft (med väska fylld med 20 kg cement)
 
Båten
 
Box jump/snabba step (på liten trätrappa)
 
Höga hopp/hälkick
 
Triceps på stol
 
Axelpress med hantlar
 
KB-svingar/enhands
 
Inrullning på pilatesboll
 
Hög planka med sidvridning
 
Sidoutfallshopp med ben bakom - ta i mark
(dvs höger ben bakom vänster osv - grym för rumpan)
 
Hoppade lite hopprep med.
 
 
 
Vet inte vad alla övningar heter så det blir lite konstiga förklaringar ..;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Nektarinsalsa, fetaostkräm

 
 
 
 
Gårdagens grill bestod av fläskfilé, grillade grönsaker, sallad och
så gjorde jag en fräsch nektarinsalsa.
 
Jag finhackade nektarin, tomat, rödlök, paprika, chili, mynta, salvia
och blandade ihop med 2 msk olivolja och 1 msk balsamvinäger.
Smakade av med lite salt och peppar.
 
 
 
 
 
 
Såserna jag gjorde var basilikaaioli (mixad basilika i aiolin)
och fetaostkräm (mixad fetaost med creme fraiche.)
 
 

1:a

semesterdagen har jag:
 
Sprungit 10,5 km i värme, varav 3 km i mina Nike Free
 
Handlat högtalare så vi kan ha HÖG musik på Trädgårdscirkeln
 
Köpt en 20kg- säck cement som ska bli till en av övningarna (läggs i en väska) - marklyft
 
Handlat mat till kvällens grillbjudning
 
Köpt Thaimat som vi precis ätit
 
 
 
 
Nu lite förberedelser för kvällen sen ska jag sätta mig ute och läsa en stund!
 
 
 
Härligt med semester !!!

Veckans träning - v. 27

 
Måndag: Trp.löpning 3 km + 4 km
 
Tisdag: Trp.löpning 5,5 km + 4,5 km
 
Onsdag: Cirkelträning i trädgården ca 45 min
 
Torsdag: Trp.löpning 7,2 km + 3 km
 
Fredag: Trp.löpning 3 km + 3 km + trädgårdscirkel ca 45 min
 
Lördag: Vila
 
Söndag: Trädgårdscirkel ca 45 min
 
 
 
Denna veckan har det inte känns som om jag direkt tränat trots
34,2 km löpning och 3 pass cirkelträning i vår trädgård.
 
Beror säkert på att löpningen skett till och från jobbet
(som jag ju ändå ska till & från).
Lika med cirkeln som ju är hemma med goda vänner.
Lite mer "fest"-stämmning då vi skrattar &  peppar varandra.
 
Men cirkeln är relativt tuff och jag har bytt ut lite övningar varje
gång för att vi inte ska "vänja" oss eller tröttna.
 
 
 
 

Ost & Skinkpaj i långpanna

 
Denna är mina barns favorit och även den enklaste att göra.
 
Räcker 8-10 personer. Och är perfekt som lunchportioner om man får över.
Halverar man receptet är det lagom i en vanlig pajform.
 
Paj deg:
4 dl vetemjöl
2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 tsk salt
200 gr smör
4 msk vatten
 
Fyllning:
1 kg kassler
 
Äggstanningen:
6 ägg
6 dl gräddmjölk (ev 3+3)
6 dl riven ost
lite salt & vitpeppar
 
 
Sätt ugnen på 220°.
 
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och kavla gärna
mellan 2 bakplåtspapper (jag har i silkon som funkar mycket bra).
Lägg i en långpanna och tryck ut upp på kanterna.
 
Ställ lite svalt i ca 20 minuter.
Förgrädda sen ca en kvart.
 
Skär kassler i tärningar och lägg i det förgräddade skalet.
 
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen
och häll röran över kasslern.
Krydda gärna med lite perillade.
 
Grädda i ugnen ca 25-30 min till stanningen har stannat.
 
 
 

Köttfärspaj i långpanna

 
 
Smidigt med paj i långpanna när man blir många personer.
Denna räcker till 8-10 portioner.
 
Vill man göra i en vanlig pajform halverar man receptet.
 
Jag lät köttfärsröran sjuda i nästan 40 minuter, den blir så fyllig i smaken då.
 
 
Paj deg:
4 dl vetemjöl
2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 tsk salt
200 gr smör
4 msk vatten
 
Fyllning:
1 kg nötfärs
smör/olivolja
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
3 vitlöksklyftor
2 brukar krossade tomater
2 dl rött vin
1 tsk sambal oelek
1 msk timjan
3 skivade tomater
persilja (jag hade torkad)
 
Topping:
6 ägg
6 dl gräddmjölk (ev 3+3)
6 dl riven ost
lite salt & vitpeppar
 
  
Sätt ugnen på 220°.
 
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och kavla gärna
mellan 2 bakplåtspapper (jag har i silkon som funkar mycket bra).
Lägg i en långpanna och tryck ut upp på kanterna.
 
Ställ lite svalt i ca 20 minuter.
Förgrädda sen ca en kvart.
 
Bryn under tiden nötfärsen i smör eller olja.
Lägg i hackad vitlök, salt & peppar.
 
När färsen är genomstekt häll i de krossade tomaterna och vinet.
Låt sjuda under lock minst 30 minuter - gärna längre.
Fyll ev på med lite vatten om det blir torrt.
Röran får dock inte bli "blaskig" utan ganska fast.
Smaka av med sambal, timjan och ev. mer salt/peppar.
 
 
Fyll pajskalet med röran och toppa med skivade tomater.
Vispa ihop ägg, gräddmjölk, riven ost, salt & lite vitpeppar.
 Bred sen på röran över tomaterna och krydda med persilja.
 
Grädda färdigt i ugn ca 25-30 minuter.
 
 
 

Svamppaj med camembert

 
Blev inspirerad av Lanas midsommarpaj där hon hade portabellosvamp & zucchini i.
 
Jag gjorde min dock vegetarisk och ändrade den lite.
 
SÅ här gjorde jag:
 
 
Pajskal:

2½ dl mandelmjöl
½ dl kokosnötsmjöl
½ dl sesamfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 gr osaltat smör
1 ägg
ev. 1-2 msk vatten
 
Sätt ugnen på 200°.

Mixa ihop mandelmjöl, kokosnötsmjöl, sesamfrön
och pofiber några minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna och kör till en deg.

Kavla ut och lägg i en pajform.
Nagga botten och låt den stå svalt minst 30 minuter.

(Förbered gärna och låt stå i kylen över natten)
Grädda sen pajskalet i 7-8 minuter tills det börjar få färg.
 
Fyllning:
 
1 stor portabello
150 gr champinjoner
½ zucchini
smör
salt & peppar
150 gr camembert/brieost
dill (jag hade torkad)
 
3 ägg
3 dl grädde
3 dl riven ost
 
Skär svampen i mindre bitar och bryn i smör.
Salta & peppra lite.
Skiva zucchinin i ganska tunna skivor.
Stek även dessa i smör + lite salt.
Bottna pajskalet med den stekta svampen,
skiva camemberten och lägg över.
Täck sen med de stekta zucchiniskivorna.
 
Vispa ihop ägg, grädde med osten
och häll överst i pajskalet.
 
Krydda med lite hackad dill (eller torkad) och gratinera i ugn ca 25-30 min.
 
 
 
 
 
 

Regn & pms

 
Vaknade av regnet och en molnande värk i magen.
 
Trots det så känns det rätt ok, semestern börjar ju egentligen först imorgon .. ;)
 
 
Gårdagen gick bra med konfirmation och middagssbjudning.
 
Just konfirmation är nu för tiden ganska lättsamt och trevligt i kyrkan.
Dottern gjorde mycket bra ifrån sig, spelade en slags teater.
Det var också mycket sång och skratt i kyrkan.
När man ser sina barn i den rollen blir man lätt rörd & stolt.
 
 
Till bjudningen gjorde jag paj i långpannor som fick gott betyg.
Smidigt när man blir många, kommer senare med recept.
 
 
I dag blir en lugn dag. Ska rensa & frysa jordgubbar för jag unnade mig en hel låda igår.
Brukar annars självplocka men de kostade endast 10:-/l så jag passade på.
 
Ikväll blir det nog en trädgårds-cirkel om det blir bättre väder.
 
 
 
 
 

Himmel ..

vad effektivt träningsvärk cirkelträningen i vår trädgård ger ...
 
Körde pass nr 2 igår eftermiddag.
Några nya deltagare & nya övningar.
 
 
 
Igår hade vi 11 övningar som vi tog
i 45 sek i 3 varv ..
 
Riktigt kul och uppskattat - testa ni med !!
 
Som jag sagt behövs inte mycket.
 
Jag har en pilatesboll, liggunderlag, hantlar, sten, Kettlebell och en stol.
 
På pilatesbollen gör vi situps och det funkar lika bra utan boll.
Liggunderlagen använder vi till plankan, armhävningar, rygglyft
båten med rotation och samma där går lika bra bara i gräset eller på filt.
 
Stenen har vi då vi gör djupa utfallsgång och KB till svingar.
 
Stol till triceps  och hantlar till biceps.
 
Sen gör vi Burpees, knälyft-ta på tå-ta på häl (vet inte vad den kallas..).
 
Och det kändes, hade redan grym träningsvärk efter onsdagens premiärpass
och jag känner nu att det kommer bli värre under dagen ...
 
Härligt !!
 
 
Idag ska minsta dottern konfirmeras så det blir en hektisk dag med
matlagning  (ska göra 3 olika pajer med sallad) , dukning mm.
 
Vi blir runt 25 gäster här i eftermiddag.
 
Ha en härlig lördag !!!
 
 
 

Idag ..

.. jobbar jag sista dagen  - sen SEMESTER

 

.. trp.löper jag till jobbet för 4:e dagen denna vecka!!!

 

.. kommer syster & söta Elsa

 

.. ska jag förbereda mat till morgondagens konfirmation

 

.. kör vi Cirkelpass nr 2

 

.. känner jag mig väldigt pigg

 

.. blir det nog tacos till kvällen

 

.. hoppas jag på fint väder (ser lite mörkt ut nu ..)

 

 


7 timmar kvar ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyförälskade kräftstjärtar

 

Hittade ett recept på arla.se som lät så gulligt.
Och det blev perfekt till proteinpasta men funkar givetvis även till vanlig.

Nyförälskade kräftstjärtar

1 burk kräftstjärtar
200 g färska champinjoner

1 strimlad paprika
smör
2 dl crème fraiche

1 dl grädde
½ msk vitvinsvinäger
½ dl finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad dragon
½ dl hackad persilja
½ tsk salt
1 krm peppar
chiliflakes

halverade körsbärstomater

Skiva svamp, paprika och fräs den tillsammans med lök & vitlök

 i smör i en stekpanna några minuter.
 

Rör ner crème fraiche, grädde, vinäger och örter.
Koka ihop några min och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

Rör ner kräftstjärtarna och körsbärstomater och låt allt bli varmt.

Servera gärna med valfri pasta och sallad.

 

 

 

 


LCHF Proteinpasta / wraps / tunnbröd

Kärt barn har många namn ..
 
Detta är ett recept som verkligen passar till mycket.
Jag gör ofta "storkok" när jag gör det, enkelt på 2 långpannor.
 
Som pasta räcker det till 6-8 portioner. (Lasagneplattor är det ypperligt till.)
Eller 4-6 tunnbröd som är perfekt strandmat att fylla med vad man gillar.
 
Är även gott att krydda med örtkryddor, ex oregano eller basilika.
 
De går mycket bra att frysa.
 
 
LCHF Proteinpasta / wraps / tunnbröd

6 ägg
200 gr philadelfiaost (gärna smaksatt)
0,75 dl fiberhusk
½ tsk salt
ev. 1 msk finhackade  örter

Sätt ugnen på 150°.

Vispa ihop ägg med philadefiaosten poröst.
I med salt, örter & vispa i fiberhusken.

Bred ut på två bakpappersklädda plåtar och
lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå.

Kavla ut så "degen" blir tunn - helst ut till kanterna.

Grädda i 10 minuter med båda papprena på!
Låt svalna, ta bort det översta pappret
och skär så stora bitar som önskas.

 
Tunnbröd/wraps
 
Tagliatelle
 

TVÅ DAGAR KVAR !!!

 
Underbart, fantastiskt, härligt framför allt skönt!!
 
Skulle de be mig jobba en vecka till tror jag inte jag hade klarat det.
Kroppen & huvudet är liksom inställd på semester nu.
 
Har lite småsaker planerat bara men ska framför allt
bada, slappa, läsa böcker och njuta av livet!!
 
Lär bli lite träning också.
 
 
 
Planerar ni mycket till semestern??
Eller brukar ni "bara vara" ?
 
 

Godaste chipsen ..

 
 just nu är rostade kokoschips.
 
Har ni inte testat och tycker om kokos så testa!!
 
Dessa har jag köpt:
 
 
Jag köpte min på Maxi .

Nu blev det av ..

 
Det planerade Cirkelpasset i min trädgård där grannarna var med!
Ett mycket trevligt sätt att umgås och skönt att träna ute med.
 
Och vad roligt det var ...  även ganska jobbigt!!
 
Vi fick faktiskt minska från en minut till 45 sek / station efter första varvet.
Gjorde ingen uppvärmning heller så det gjorde det kanske lite jobbigare.
 
Men tre varv blev det på 10 stationer!
Nu kör vi på fredag igen ...
 
 
 
 

Snart så ...

Man behöver inte mer ..
 
 
 
18.30 startar vi !!
 

Transportlöparlook

Fyndade en löparkjol i helgen.
 
Faktiskt ett skönt plagg att springa i - har haft den då jag springer till jobbet .
Man känner sig lite extra fin ..  ;)
 
 
 
Har letat ryggsäck med men svårt att hitta bra.
Däremot hittade jag en liten i garderoben som faktiskt funkar riktigt bra.
Den får duga tills vidare.
 
 

Smakrik sås till ex grillat

 
Hittade ett trevlig recept hos Erika som jag testade idag.
 
Det är med basilika och soltorkade tomater.
Den var lätt att göra och väldigt god.
 
Så här gjorde jag:
 
1 dl creme fraiche
½ dl majonäs
1  vitlöksklyfta
 4-5 soltorkade tomater
ca ½ kruka basilika
 
Blanda creme fraiche med majonäs.
Finhacka vitlök, tomater och basilika
och tillsätt i såsen ordentligt.
 
Jag tyckte inte det behövdes någon mer krydda än så!
 
 
 
Såsen var nästan slut när jag kom på att jag missat fota  ...  ;)
 

Goda grilltillbehör ..

 
När det gäller grillat eller iof all mat så är ju tillbehören pricken över i.
Det som gör måltiden till det lite "extra" ..
 
Först är ett tips på färskostfyllda champinjoner jag gjorde för ett tag sen.
Blir jättegoda att grilla - går även göra i ugnen.
 
Ta bort foten på champinjonen och fyll hållet med smaksatt färskost.
Pensla lite olja under och grilla tills den fått färg.
 
 
Idag testade vi göra:
 
Grillad zucchini med soltorkad tomat
 
2 små zucchini
100 gr soltorkade tomater i olja
2-3 msk olivolja
1 citron
salt och peppar
 
Skär zucchinin längsmed  med potatisskalar
i långa tunna skivor men undvik kärnhuset.
Lägg skivorna på en bricka/plåt och salta dem.
Låt stå tills det vätskat sig ca 10 minuter.
Skölj av och torka med hushållspapper.

Rulla in bitar av soltorkad tomat och varva på spett.
Pensla med olivolja och peppra lite lätt.

Grilla några minuter på varje sida på het grill så att rullarna får lite färg.
Pressa  ev över lite citron.
 
 
 
Baconklädd ädelost
 
ca 100 gr ädelost
2 pkt bacon
 
Skär ädelosten i mindre bitar så de får plats att lägga på bacon.
Linda bacon runt osten så det täcker helt, annars rinner den ut.
(Jag rullade ett varv sen vände jag så kortsidan också blev inrullad.)
 
Trä på spett och grilla tills det får lite färg.
 
Jag varvade båda tillbehören på samma spett.
 
 
 
 
 
Recept från tidningen Grilla + hos Jenny ...

Litet kalas

 
 
 
Egentligen har vi slutat fira varandra vid födelsedagar
men det är ju också en anledning att träffas.
Så idag på makens 45-årsdag bjöd vi hem hans föräldrar på lite grillning.
 
Testade att köpa hem faktiskt färdigmarinerad fransyska
jag brukar alltid göra egen marinad - men kände helt enkelt inte för det idag.
(Varför ska man ursäkta sig för man köper "färdig" mat ..)
Men jag tyckte nog inte det var så väldigt gott..
Blir faktiskt godare när man gör det själv.
 
 
Gjorde i alla fall en Cole Slow igår som fått dra över natten.
 
Och testade lite nya tillbehör såsom zucchinirullar med soltorkad tomat
och baconinbakad ädelost som jag tyckte var goda.
 
 
 
 
 

Hipp hipp hurra ..

Idag fyller maken 45 år !!
 
Stort grattis till honom !!
 
 
 
Har "lekt"  lite med Remby .. har ni bloggare testat ??
Tar lite tid innan man förstår .. i a f för mig.
 
För er som inte bloggar så är Remby ett bildverktyg
där man kan göra ex kort och collage .
 
 
(Såg att det såg lite tokigt ut .. "lekt lite" och Remby hade ju kunnat vara ngn person,
hu hade annars varit något då jag gratulerar min älskade .. ;)
 

Grönpepparbiffar

 

Köttfärsbiffar är en stor favorit här hemma.
Går ju att variera med olika kryddningar
& såser så det blir sällan tråkigt.

Grönpeppar är en ganska ny upptäckt hos mig
så jag testade att smaksätta biffarna med det.
Blev jättegott tycker jag !!

Grönpepparbiffar

500 gr köttfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 msk mortlad grönpeppar
1 tsk salt

Sås:

3 dl grädde
1 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1-2 msk grönpeppar (mortlad)
1 tsk shoyu (soja)
ev. lite vatten

Vipsa upp ägg med grädde och kryddor.
Arbeta in färsen ordentligt.

Stek biffar tills de är klara
ev några min/sida sen stek färdigt i ugnen.

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull.
Låt koka några minuter och smaka av med salt/peppar.
Späd ev med vatten om den blir för tjock.

 

Jag hade wokad broccoli, aubergine & en sallad till.

 


Inspo ..

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans träning v. 26

 
 
Måndag: Tabataintervaller löpning, 2,5 km
Styrka axlar, biceps, rygg
Tabataintervaller plankan
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Löpning 7,1 km + 8,3 km
 
Torsdag: Löpning 5,3 km + 7,2 km
 
Fredag: Löpning 5,5 km +  3,0 km
 
Lördag: KB 40 minuter
 
Söndag: Yoga 85 min
 
+ armhävningar varje dag enl min utmaning
 
 
 Blev mycket löpning denna veckan men
tanken är att öka upp styrketräningen nu.
 
Totalt: Löpning 38,9 km

Kyckling x 3

 
Mycket kyckling har det blivit nu ...
 
Köpte en färdiggrillad kyckling i fredags som vi åt med plocksaker.
(Brieost, fröknäcke, paprikastavar, gurkstavar, körsbärstomater,
champinjoner, avokado, jordgubbar, melon)
 
Förberedde samtidigt pajskalet som jag ställde i kylen under natten
för en kycklingpaj med ädelost som jag skulle ha med mig till tjejerna.
 
I den hade jag :
 
3 kycklingfiléer i tärningar
1 broccolistånd
8 klyftande champinjoner
8 körsbärstomater
 valnötter
3 ägg
3 dl grädde
2 dl  riven ost
100 gr ädelost
salt, peppar
rosépeppar
 
Ugn på 200°
 
Stek kycklingen några minuter, krydda med salt och peppar.
Tilsätt sen ner broccoli i små buketter, klyftade champinjoner  så de får steka med en stund.
Lägg det sen i det förgräddade skalet.
 
Vispa ihop ägg, grädde, riven ost och (riven) ädelsost + lite salt & peppar.
Häll över kyckling och grönsaker.
Strö sist på halverade tomater, valnötter
och ca 1 msk grovmortlad rosépeppar.
 
Grädda i ugnen ca 25-30 minuter.
 
 
 
 
 
 
På kvällen sen grillade vi goda kycklingfileér, de är de jätteduktiga på!!
Kan annars tycka det lätt bli lite torrt med grillad kycklingfilé.
De åt vi med min medhavda zucchinisallad.
 
 
 
 
Blev mycket kyckling på ett par dagar -
men jag gillar verkligen det så det gör ingenting..
 
Kyckling kan man variera så mycket att jag inte tröttnar.
 
Har ni något favorittips med kyckling .. ??

Underbar helg med vänninorna

Vilket underbart väder vi fick igår!!
 
Jag tillbringade dagen och natten med
vänninorna i en husvagn som ligger jättefint vid havet.
 
Vi kom dit vid 11-tiden och då blev det klarblå himmel & sol som var framme hela dagen.
 
Det blev en underbar dag med god mat & dryck, bad och många skratt.
 
Vi åt kycklingpaj, potatis & tomatpaj, sallad till lunch.
Kladdkaka med jordgubbar, hallonkesella & glass till kaffet.
Grillad kycklingfilé med zucchinisallad, sallad & vitlöksås till kvällen.
Och massor med rosévin & goda drinkar!! 
 
Nästa år tar vi två nätter sa vi ... ;)
 

RSS 2.0